Het traject tot nu toe

Bedenken, componeren, schrijven, schrappen, opnieuw
lezen, iets erbij of toch maar niet…

en dan… het resultaat: mijn manuscript.

Zal ik het opsturen? Of toch maar niet? Zoiets heb ik nog nooit gedaan…

Met in mijn achterhoofd: ‘Nee heb je, ja kun je krijgen’, heb ik – nu bijna drie maanden terug – op ‘verzenden’ geklikt en daarmee mijn manuscript naar Boekscout gestuurd.

En daar heb ik nog geen minuut spijt van gehad. Integendeel.

Netwerken, marketing, promoten en presenteren zijn voorbeelden van dingen die sindsdien op mijn pad gekomen zijn. Het een wat bekender dan het ander, maar door ze gewoon te doen en op tijd aan de bel te trekken heb ik deze mijlpaal bereikt:

De drukproeven zijn bekeken en goedgekeurd.

Dat betekent dat keuzes gemaakt (en vastgelegd) zijn voor de coverfoto, de titel, het lettertype, de zetting, de auteursfoto, de flaptekst en de tekst voor de achterkant.

Het bereiken van deze mijlpaal houdt op zijn beurt weer in, dat de laatste fasen zijn aangebroken:

Het drukken en het promoten (op social media en bij de pers) van mijn boek.

Print-on-demand en offset

Dit zijn twee technieken bij het drukken van boeken. In het kort houden ze het volgende in: Bij offsetdrukken legt de uitgever een voorraad boeken aan. ‘Print-on-demand’ betekent letterlijk: printen op verzoek, al vanaf één exemplaar. Dat wordt mogelijk gemaakt door de moderne technieken van tegenwoordig.

Pas op het moment dat iemand een boek bestelt, kan dat worden geprint en geleverd. Sinds boeken op deze manier geproduceerd kunnen worden, hebben auteurs veel meer kans om met hun boek of bundel succesvol de markt te bereiken.

‘De Spiegel van mijn Ziel’ wordt volgens het print-on-demand – principe gedrukt. Dat houdt in dat de uitgever geen voorraad heeft op het moment dat mijn boek uitkomt.

Omdat ik toch graag iets te verkopen heb, is de presentatie van mijn boek daarom later dan het moment van uitkomen. Mijn boek presenteer ik tijdens twee momenten, met de organisatie daarvan ben ik op dit moment bezig, details volgen zo snel mogelijk.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen



Reactie van Youp van 't Hek

De promotie tot nu toe

De uitzending van mijn interview op ZuidWestTV

Televisieoptreden bij ZuidWest TV, 2 oktober 2019

Mijn boek in de bibliotheek